Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a aprobat demisia unui vicedirector CNA

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
Cererea de demisie a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți în sala de ședințe a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a acceptat, vineri, 20 octombrie, cererea de demisie a Cristinei Țarină din funcția de vicedirector al Centrului Național Anticorupție. 

Cererea de demisie a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți în sala de ședințe a Parlamentului. Hotărârea adoptată de Parlament intră în vigoare la data adoptării. 

Cristina Țarină și-a motivat cererea de demisie prin faptul că reformele anticorupție demarate în ultimul timp reduc substanțial din politicile promovate cu expertiza CNA, fiind vorba de mai multe legi care abia intră în vigoare.

Cristina Țărnă alături de Viorel Chetrari - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: Cristina Țărnă confirmă că a demisionat de la CNA - detalii

”În situația creată, în care viziunile pe care le împărtășesc nu sunt compatibile cu viziunile anunțate, nu văd rostul să rămân în această funcție”, a anunțat Țărnă. 

Cristina Țărnă a fost numită printr-o hotărâre de Guvern în funcția de vicedirector la CNA în luna noiembrie 2013. 

Potrivit Legii cu privire la CNA, cei doi directori adjuncți ai Centrului sunt numiți în funcţie de Parlament la propunerea directorului CNA pe perioada mandatului directorului. Selectarea candidaţilor la funcţia de director adjunct se face în bază de concurs organizat de către director, la procesul de evaluare participând reprezentanţi ai societăţii civile sau ai mediului academic. Revocarea din funcţie a directorului adjunct se adoptă de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi din iniţiativa directorului.

Mandatul actualului director al CNA, Viorel Chetraru, expiră la data de 25 octombrie. Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat concurs cu privire la suplinirea funcției de director al CNA. Potrivit legislației naționale, Viorel Chetraru nu mai are dreptul să mai candideze la un nou mandat de director al CNA. 


Fluxul de știri
0