Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Altercație dură dintre un polițist și jurnalist moldovean aflat la volan - VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Este în drept sau nu conducătorul auto să filmeze atunci când este legitimat de un polițist – această întrebare a provocat dezbateri aprinse pe internet, dar și o altercație dintre un polițist și un jurnalist, care a filmat discuția.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. O altercație dură a avut loc în Capitală între un jurnalist și un polițist, după ce omul legii i-a cerut mânuitorul condeiului, care se afla la volanul propriei mașini, să nu-l filmeze atunci când acesta îl legitima. În specia, polițistul a pretins să nu-i fie filmată legitimația pentru că, potrivit lui, aceasta ar conține date cu caracter personal care sunt protejate de lege.

Jurnalistul este Dorin Scobioală, care, în pofida polițistului care l-a amenințat cu judecata, a postat înregistrarea video pe pagina sa de facebook. Nu cunoaștem dacă polițistul l-a acționat sau nu pe Scobială în judecată. Este însă cert că schimbul de replici dintre cei doi i-a impresionat pe internauți, acumulând zeci de mii de accesări, iar zeci de internauți s-au antrenat în dezbateri aprinse pe acest subiect pe pagina lui Scobioală.

În cadrul acestor polemici, Dorin Scobioală a afirmat că în urma acestei postări video pe internet Partidul Democrat de guvernământ, după care și poliția au anunțat că polițiștii nu-i vor mai opri fără motiv din trafic pe șoferi, iar cei car vor face acest lucru vor fi trași la răspundere.

Fluxul de știri
0