Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova se va desfășura o operațiune militară specială

© Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaУчения Молдовы и США - "Dragoon Pioneer 2017"
Учения Молдовы и США - Dragoon Pioneer 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
La doar câteva zeci de kilometri de Chișinău, se vor desfășura aplicații militare comune cu participarea militarilor trupelor speciale din Republica Moldova, România și SUA

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Militari din Moldova, România și SUA vor participa la aplicațiile militare „JCET-2017" (Joint Combined Exchange Training) care se vor desfășura în perioada 1 — 4 noiembrie la Baza Militară a Armatei Naționale de la Bulboaca, au comunicat oficiali din cadrul Ministerului Apărării.

Militari se antrenează pe un poligon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Armata SUA a început manevrele militare în Moldova

Potrivit comandantului batalionului cu destinație specială, maiorul Ion Ojog, exercițiul „JCET- 2017" are ca scop antrenarea comună și efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale moldovenești, române și cele americane.

Printre alte aplicații, ostașii vor efectua parașutări de antrenament, precum și trageri la țintă.

Baza Militară de la Bulboaca se află la doar câteva zeci de kilometri de Chișinău. De la începutul anului, în Moldova au avut loc câteva aplicații militare comune moldo-americane. Totodată, președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat în repetate rânduri că este împotriva aderării țării la NATO și a participării militarilor moldoveni la aplicațiile militare ale țărilor-membre NATO.

Conform Constituției Republicii Moldova, țara are statut de neutralitate, însă, începând cu anul 1994, colaborează cu NATO în cadrul planului individual de parteneriat. În țară activează un centru informațional al Alianței. Conform datelor sondajelor sociologice, majoritatea cetățenilor Moldovei pledează împotriva aderării țării la NATO.

Fluxul de știri
0