Se întâmplă acum, în fața Radei Supreme de la Kiev

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaАкция протеста у здания Верховной рады Украины в Киеве
Акция протеста у здания Верховной рады Украины в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Mitingul organizat de mai multe partide politice din Ucraina a fost reluat în preajma clădirii Radei Supreme de la Kiev.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Mitingul la care participă susținătorii unui șir de partide politice din Ucraina a fost reluat, joi, în preajma clădirii Radei Supreme de la Kiev, transmite RIA Novosti.

În fața mulțimii a vorbit deputatul Radei din partea partidului „Samopomoșci" Egor Sobolev. Acesta a enumerat revendicările protestatarilor care au rămas aceleași de la acțiunea de protest de marți: anularea imunității parlamentare, reforma sistemului electoral și crearea judecătoriilor anticorupție. Sobolev a cerut ca Rada să înceapă chiar de joi examinarea proiectelor de lege cu privire la anularea imunității parlamentare și reforma sistemului electoral.

Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Rusia
Peskov: Kremlinul urmărește ce se întâmplă la Kiev

Protestatarii din Piața Constituției din preajma Radei Supreme poartă drapele ale partidului Iuliei Timoșenko „Batkivșcina", ale partidului naționalist „Svoboda", precum și drapele de stat. Aceștia ascultă transmisiunea ședinței Parlamentului de la Kiev.

Marți, câteva mii de persoane purtând drapele ale partidelor naționaliste „Naționalnâi korpus" (creat în baza batalionului „Azov", împotriva căruia Federația Rusă a intentat un dosar penal), „Svoboda", precum și partidul lui Saakașvili „Dvijenie novâh sil", „Batkivșcina", „Samopomoșci", „Grajdanskaia poziția" și un șir de organizații neguvernamentale au organizat o acțiune de protest lângă Rada Supremă a Ucrainei, cerând anularea imunității parlamentare, modificarea legislației electorale, precum și crearea Judecătoriei Anticorupție. Potrivit lui Mihail Saakașvili, demonstranții vor insista asupra demiterii președintelui Poroșenko.

Potrivit organizatorilor, protestele se vor desfășura non-stop, până la îndeplinirea tuturor revendicărilor protestatarilor.

Fluxul de știri
0