Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul și Kievul au ajuns la un acord privind demarcarea frontierei

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a anunțat că la această înțelegere părțile au ajuns miercuri

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Se pare că a fost făcut încă un pas în vederea soluționării problemei dificile a demarcării frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina, după ce miercuri reprezentanții celor două țări au aprobat un plan de demarcare.

Potrivit serviciului de presă al diplomației de la Kiev, pe 17 și 18 octombrie curent, a avut loc cea de a 60-a ședință comună a comisiei moldo-ucrainene pentru demarcare.

„Comisia a adoptat un plan de demarcare a frontierei pentru anul 2018, i-a desemnat pe șefii grupurilor de lucru și a coordonat algoritmul de îndeplinire a lucrărilor de demarcare", anunță MAE de la Kiev în respectivul comunicat de presă.

Instituția a mai subliniat că ședința respectivă a fost un important pas pe calea finalizării instituirii juridice a frontierei.

În luna septembrie curent, premierul ucrainean, Vladimir Groisman, a declarat că Kievul și-ar dori ca procedura de demarcare a frontierei cu Moldova să fie încheiată în 2017.

Pe data de 13 februarie curent, premierul moldovean, Pavel Filip, a efectuat o vizită de lucru la Kiev, unde a convenit cu reprezentanții autorităților ucrainene să fie impulsionat procesul de demarcare a frontierei pe segmentul transnistrean. Pe această porțiune de frontieră urmează să fie create 13 puncte de trecere moldo-ucrainene.

Primul punct de trecere moldo-ucrainean de pe segmentul transnistrean Cuciurgani-Pervomaisc a început să funcționeze pe 31 mai.

Fluxul de știri
0