Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă vrea să participe la propria înmormântare

© Sputnik / Daria ZimbelskaiaDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul suspendat al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, a recunoscut public că referendumul privind revocarea sa reprezintă de fapt „înmormântarea" sa ca primar și, implicit, ca politician

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Dorin Chirtoacă este supărat că nu a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul local privind revocarea din funcție a primarului municipiului Chișinău.

Dorin Chirtoacă filmat în timpul unui chef în garajul primăriei - Sputnik Moldova
Societate
După luni lungi de arest la domiciliu, Chirtoacă a luat-o razna – DOCUMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a comparat referendumul din 19 noiembrie cu funeraliile sale politice, precizând că cei care i le organizează pun la cale o ”înmormântare fără mort”.

„Tovarășii ăștia (PSRM, PCRM, PDM, PPEM și alții) se știe, vor să mă îngroape, ca primar cel puțin. Bun, îngropați-mă dacă puteți, dar de ce nu luați "mortul" la înmormântare?", a scris Chirtoacă.

El notează în continuare că înlăturarea sa de la participarea la dezbateri în cadrul acestui referendum constituie „încă un motiv de a sta toți acasă pe 19 noiembrie". Chirtoacă își mai dorește ca la următoarele alegeri parlamentare cetățenii sa îi înmormânteze „pe toți si la pachet". „Că de nu, atunci o să îngropați Republica Moldova definitiv", face acesta pe oracolul.

În stilul inconfundabil al unchiului său Mihai Ghimpu, primarul suspendat a comparat activitatea organelor de drept din Moldova cu „CEKA-ul lui Dzerjinskii".

„Bravo, ce sa zic, Stalin otdîhiaet!", a mai scris Chirtoacă.

Fluxul de știri
0