Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Schröder: Izolarea Rusiei de către SUA este periculoasă și lipsită de sens

© Sputnik / Aleksey Kudenko / Accesați arhiva multimediaГерхард Шредер
Герхард Шредер - Sputnik Moldova
Abonare
Europa dorește prosperarea Rusiei, izolarea acesteia nu are sens din punct de vedere politic și este periculoasă din punct de vedere economic, consideră fostul cancelar al RFG

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. SUA sunt interesate ca Rusia să devină mai slabă, consideră șeful consiliului de directori al „Rosnefti", ex-cancelarul RFG, Gerhard Schröder, potrivit ru.sputnik.md.

„SUA consideră că Rusia poate fi izolată. Acest lucru este lipsit de sens din punct de vedere politic și este periculos din punct de vedere economic", a spus Schröder luând cuvântul la Forumul Economic Eurasiatic de la Verona.

Potrivit ex-cancelarului RFG, Rusia, care este membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, pur și simplu nu va accepta o astfel de izolare.

„Observ că SUA este interesată ca Rusia să devină mai slabă. Iar interesul Europei și al Germaniei este ca Rusia să prospere. Pentru aceasta există două motive. Noi avem nevoie de piață, mai cu seamă Germania, și avem nevoie de resurse pentru industria noastră", a menționat Schröder.

„Nu are sens să se continue izolarea și destabilizarea Rusiei. Noi trebuie să depunem eforturi pentru ca sancțiunile să fie suspendate", a adăugat fostul cancelar.

Fluxul de știri
0