Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Transnistria a demarat procesul de rotație a militarilor ruși

Abonare
Batalioanele motorizate de pușcași ale grupului operativ al trupelor ruse din Transnistria au demarat procedura de rotație, a comunicat miercuri serviciul de presă al Districtului Militar Vest

CHIȘINĂU, 18 oct — Sputnik. Serviciul de presă al Districtului Militar Vest a anunțat că batalioanele motorizate de pușcași ale grupului operativ al trupelor ruse din Transnistria au demarat procesul de rotație.

„Rotația batalioanelor ruse de menținere a păcii în zona de securitate este una planificată și se va încheia pe 23 octombrie", anunță autorii omunicatului de presă.

Блокпост российских миротворцев на въезде в город Бендеры - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul insistă asupra evacuării pacificatorilor ruși din Transnistria

Conform datelor Districtului Militar Vest, rotația va fi desfășurată în două etape. În prima etapă, personalul subdiviziunii motorizate de pușcași va încărca în unități de transport armamentul și echipamentele din dotare, iar în etapa a doua va încheia procedura în sectorul central al zonei de securitate care se află la Dubăsari.

În Transnistria este dislocat grupul operativ al trupelor ruse, care este succesorul Armatei a 14-a care, după destrămarea URSS, a fost trecută în jurisdicția Rusiei. Sarcinile principale ale grupului operativ sunt menținerea păcii și asigurarea securității depozitelor cu muniții.

Fluxul de știri
0