Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare de macaz. Acum cei care vor fi urmăriți, vor fi agenții de patrulare

© Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare Inspectoratul Național de Patrulare
Inspectoratul Național de Patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne împreună cu IGP își propun să perfecționeze procedurile operaționale standard, care vor reglementa acțiunile angajaților Inspectoratului Național de Patrulare în raport cu conducătorii auto

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Activitățile de monitorizare a agenților responsabili de asigurarea securității în trafic vor fi intensificate, fiind realizată periodic o analiză a situației din traficul rutier, a declarat miercuri, 18 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Societate
Polițiștii de Patrulare, în tufari, la vânătoare cu… radarul – VIDEO

Potrivit ministrului, în urma acestei analize vor fi identificate metode de îmbunătățire a activității polițiștilor de patrulare.

Jizdan a recunoscut că există cazuri când agenții de securitate opresc nejustificat participanții la traficul rutier.

”Sunt multe persoane care se arată mulțumite de activitatea polițiștilor de patrulare. Poliția va continua să organizeze operațiuni tematice. Dar nu vor mai fi stopați șoferii care nu au încălcat regulile de circulație”, a declarat ministrul.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne își propune, împreună cu conducerea Poliției Naționale, să lucreze asupra revederii și perfecționării procedurilor operaționale standard, care vor reglementa acțiunile angajaților Inspectoratului Național de Patrulare în raport cu conducătorii auto.

Jizdan a comunicat despre faptul că vor fi redirecționate echipajele de patrulare și concentrate în continuare pe segmentele cu risc sporit de accidente și ambuteiaje.

Fluxul de știri
0