Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful statului a făcut o declarație importantă: Iată motivul

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a adresat cetățenilor țării în legătură cu ceea ce el numește „derapaje anticonstituționale", precum și lansarea acțiunilor la scară națională în susținerea formei prezidențiale de guvernare

CHIȘINĂU, 18 oct — Sputnik. În adresarea sa, șeful statului a subliniat că guvernarea a făcut totul pentru a diminua din atribuțiile șefului statului, deși situația ar trebui să fie tocmai inversă.

„Guvernarea a făcut tot posibilul pentru a diminua din atribuțiile șefului statului, chiar dacă logica lucrurilor spune că, după revenirea la alegerea directă a Președintelui de către popor, din contra, prerogativele ar trebui sporite", a declarat Dodon.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Reacția lui Igor Dodon la decizia CC: Alegerea mea este că nu voi ceda

El a menționat, între altele, că, în pofida acțiunilor guvernării îndreptate contra președintelui, el împreună cu echipa sa a reușit nu doar să reziste, ci și să obțină unele rezultate frumoase pentru țară.

„În condilii dificile am reușit să înregistrăm și succese de ordin politic, în beneficiul cetățenilor, așa cum am promis în timpul campaniei electorale a alegerilor prezidențiale", notează Dodon. El a adăugat că „pentru Moldova nu există altă soluție, decât trecerea la o formă de guvernare prezidențială".

„Forma prezidențiala de guvernare e unica șansă de viitor a Republicii Moldova și vom valorifica această șansă împreună", a punctat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0