Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În câteva ore se va decide cum va fi numit noul ministru al Apărării

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat acum câteva minute că în câteva ore va fi clară calea juridică de deblocare a situației create în jurul numirii unui nou ministru al Apărării

CHIȘINĂU, 18 oct — Sputnik. Potrivit lui Candu, decizia de marți a Curții Constituționale este una cu caracter general, care nu soluționează blocajul creat în jurul numirii unui nou ministru al Apărării și că va fi nevoie de o nouă decizie a Curții.

„Cu siguranță mai avem nevoie de o sesizare a Curții Constituționale si de un aviz al Curții, care va constata interimatul. Tot Curtea Constituțională va stabili cine va numi în funcție noul ministru al Apărării", a declarat spicherul.

El a precizat că la ora actuală este vorba doar despre înlăturarea șefului statului de la exercitarea prerogativei de numire în funcție a ministrului Apărării.

Totodată, Andrian Candu a declarat că la ora actuală guvernarea este interesată de dealocarea crizelor politice și că nu ia în calcul un referendum.

Fluxul de știri
0