Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Se întâmplă pe Aeroportul Chișinău: Copii la manșa avionului

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Câteva zeci de copii din familii socialmente vulnerabile au fost într-o excursie la Aeroportul Internațional Chișinău

Compania Avia Invest, administratorul Aeroportul Internațional Chișinău, a organizat o excursie la aeroport pentru copiii din cadrul Asociației "La VIA" și Centrului de Plasament Temporar a Copiilor Străzii "Curcubeul Speranţei", Vadul lui Vodă.

"Copiii au avut posibilitatea să ia cunoştinţă în mai de aproape cu lumea fascinantă a aviației. Tinerii oaspeți au urcat la bordul unui avion și au avut posibilitatea unică de a vedea cum arată din interior cabina piloților şi de a sta la manşa unui avion real", a comunicat serviciul de presă al Avia Invest.

După ce s-au aflat în cabina pilotului, mulți dintre copii și-au pus în gând să piloteze dea-adevăratelea aeronavele atunci când vor crește mari.

Turul a mai cuprins şi o vizită la serviciul pompieri, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău. Aceștia au luat cunoştinţă de priorităţile respectivei subdiviziuni şi acțiunile salvatorilor în caz de necesitate. Totodată, au primit sfaturi utile din partea pompierilor despre comportamentul în caz de incendii și măsurile de precauție privind prevenirea acestora.

Copiii au primit și cadouri de la reprezentanţii Avia Invest. Compania administrator al aeroportului a făcut deja o tradiție din organizarea excursiilor pentru copii, la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Fluxul de știri
0