Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi iarna: Putem oare prognoza vreme pentru un sezon?

© Photo : arhiva personala a Tatianei ArmașTatiana Armaș
Tatiana Armaș - Sputnik Moldova
Abonare
Suntem exact la mijloc de toamnă, dar deja în presă au apărut tot felul de prognoze despre cum va fi iarna: geroasă sau blândă, cu multă zăpadă sau fără zăpadă
Cum va fi iarna: Putem oare prognoza vreme pentru un sezon?

Unii au lansat prognoze apocaliptice, precum că vom avea o iarnă glacială, îndemnându-i pe oameni să-și facă rezerve de produse alimentare și carburanți.

Dar cât de corecte sunt aceste previziuni privind evoluția vremii și, în general, pot fi făcute estimări pe perioada atât de lungi, cum ar fi două sau trei luni?

Meteorologul Tatiana Armaș din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat a declarat pentru Sputnik Moldova că prognozele sunt făcute de meteorologi ținând cont atmosferă și masele de aer care traversează teritoriul țării. Dar, afirmă Tatiana Armaș, nu pot fi făcute prognoze pe două luni înainte și nici măcar pe o lună. O prognoză meteorologică mai mult mai puțin corectă poate fi făcută doar pentru o perioadă de șapte zile.

Fluxul de știri
0