Soarele roșu, care i-a înspăimântat pe locuitorii Terrei

© REUTERS / Mal LangsdonСолнце
Солнце - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Marii Britanii au fost martorii unui fenomen neobișnuit: Soarele „s-a colorat” în roșu.

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. Locuitorii Marii Britanii au postat pe rețelele de socializare zeci de fotografii cu un Soare neobișnuit de roșu.

​Presa britanică scrie că Soarele roșu, dar și un cer de aceeași culoare au fost observate mai întâi de locuitorii din vestul Marii Britanii și din Wells, iar ulterior fenomenul de cer roșu a putut fi urmărit și în alte zone ale Marii Britanii.

Meteorologii au explicat că fenomenul are legătură cu uraganul Ofelia, care a adus aer tropical și nisip din Sahara, dar și praf și cenușă din uriașele incendii din Spania și Portugalia.

Aspectul roșiatic este normal: componenta albastră a luminii solare se împrăștie mai repede din cauza acestor microparticule și atunci soarele capătă o tentă neobișnuită, iar valurile de culoare albastră devin mai mici și de culoare roșie.

Natalia Golub, specialist al Serviciului Meteorologic de Stat al Republicii Moldova, a comentat anterior într-o discuție cu reporterul Sputnik Moldova pe cât de real este faptul ca uraganul Ofelia va afecta și țara noastră.

„Nu, nu va afecta. Este foarte departe de Moldova", a spus meteorologul.

Fluxul de știri
0