Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova revine racketul anilor '90. Iată ce s-a întâmplat la Botanica - VIDEO

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaTrăgător, armă, focuri de armă
Trăgător, armă, focuri de armă - Sputnik Moldova
Abonare
Racketul din anii ’90 ai secolului trecut revine în Republica Moldova. Tâlharii, înarmați cu pistoale și cuțite, pătrund în casele oamenilor, îi amenință și le iau banii, bijuteriile și alte bunuri.

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. Ofițerii de investigații a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chişinău, în colaborare cu ofiţerii de investigaţii ai Poliţiei Capitalei, au reținut doi indivizi, ambii în vârstă de 23 de ani, originari din raionul Strășeni, care sunt bănuiți de tâlhărie.

Infracțiunea a avut loc în data de 29 septembrie, când bănuții au intrat într-un apartament din sectorul Botanica al Capitalei, având asupra lor un pistol şi un cuţit. Amenințând victima cu aplicarea violenței, ei au sustras de la aceasta mai multe bunuri, printre care un lanţişor de aur şi bani, cauzându-i un prejudiciu de peste 20 000 lei, după care au plecat într-o direcție necunoscută.

Polițiștii urmează să ridice bunurile sustrase, precum și banii, după care acestea vor fi returnate proprietarului.

Suspecții au fost reținuți şi arestaţi pe un termen de 30 de zile, iar pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru tâlhărie. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 8 la 10 ani.

Fluxul de știri
0