Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

EXCLUSIV: Cum i-a uimit un moldovean pe tinerii de la Soci - VIDEO

© Photo : Cezar SalagorArtiom Cozin la Festivalul Mondial al Studenților și Tineretului 2017 din Soci, Rusia
Artiom Cozin la Festivalul Mondial al Studenților și Tineretului 2017 din Soci, Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
Artiom vrea să devină economist și este pasionat de robotică, dar în același timp speră că va reveni într-o zi acasă, pentru a-și pune în aplicare cunoștințele. În exclusivitate pentru Sputnik, el a transmis un mesaj pentru toți tinerii din Moldova

Zeci de mii de tineri din peste 155 de țări ale lumii au venit la Soci pentru a participa la ce dea 19-a ediție a Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților. Aici l-am întâlnit pe Artiom Cozin, un moldovean care își face studiile la Moscova, dar care își dorește să revină acasă. Reporterul Sputnik Moldova i-a adresat acestuia câteva întrebări și iată ce a aflat

Unde îți faci studiile și cum ai ajuns la Festivalul Mondial al Studenților și Tinerilor?

În primul rând vreau să vă spun că îmi face mare plăcere că ne-am întâlnit aici. La Festival am venit împreună cu delegația din Moscova. În realitate, delegația noastră este destul de pestriță, din ea făcând parte inclusiv mai mulți tineri din Moldova. Sunt în anul trei la Școala Superioară de Economie din Moscova, vreau să devin economist și sper foarte mult ca bagajul de cunoștințe pe care îl voi acumula să-l pot aplica la noi acasă.

© Photo : Cezar SalagorDesigur - un selfie cu pasionații de robotică
Desigur - un selfie cu pasionații de robotică - Sputnik Moldova
Desigur - un selfie cu pasionații de robotică

Văd că sunteți o echipă frumoasă de tineri. Povestește-ne ce faceți aici?

Suntem pasionați de robotică. Aici avem un robot pe care îl programăm în așa fel încât el să le oferă oaspeților noștri o ceașcă de cafea. În afară de aceasta, mai avem o secțiune unde au loc lupte între roboți, pe care la fel îi programăm.

Cum se leagă toate acesta cu studiile în domeniul economic?

Deși suntem studenți la Economie, trăim în epoca în care afacerile nu mai pot să neglijeze acest domeniu. În principiu, toate cunoștințele pe care le acumulăm în domeniul programării putem să le aplicăm cu succes în economie.

Artiom, moldoveanul pasionat de robotică. #WFSY #Soci #Moldova #Rusia

Posted by Cezar Salagor on 17 Octombrie 2017

 

După încheierea studiilor te vei întoarce acasă, în Moldova?

Desigur, mi-aș dori foarte mult acest lucru. Aș vrea să-mi pot valorifica în Republica Moldova toate cunoștințele acumulate. Sper din toată inima că țara noastră va depune toate eforturile pentru ca noi să revenim acasă și să putem să ne realizăm visele, pentru că fiecare dintre noi dorește să fie în primul rând mai aproape de familie.

Având în vedere că ne aflăm la un festival de tineret și toată lumea discută despre viitor, ce mesaj ai vrea să le adresezi tinerilor din Moldova?

Aș vrea să le spun să fie încrezători și optimiști. Să comunice și să interacționeze cât mai mult pe viu. Nici o rețea de socializare nu poate înlocui plăcerea de a ne întâlni și a comunica unul cu altul, de a ne bucura cât mai mult de clipele frumoase pe care ni le oferă viața. Să ieșim din lumea virtuală și să ne bucurăm de viață reală.

Muțulmim, Artiom, pentru amabilitatea de a ne răspunde la întrebări și a ne împărtășit impresiile tale de la acest Festival.

Fluxul de știri
0