Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Vinului în Moldova: cum i-a speriat ploaia pe turiști

© Sputnik / Miroslav RotariДень вина в Кишиневе, центральная площадь города
День вина в Кишиневе, центральная площадь города - Sputnik Moldova
Abonare
La o săptămână de la Ziua Vinului, au fost făcute publice datele oficiale cu privire la acest eveniment

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, numărul turiștilor care au sosit la Ziua Vinului a fost mai mic în acest an, a declarat luni directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Festivitățile cu ocazia sărbătorii s-au desfășurat în piața principală a Capitalei și la vinăriile din țară, pe data de 7 și 8 octombrie. În cea de a doua zi, la Chișinău a turnat cu găleata.

„Este foarte complicat să faci o evaluare în cifre, însă în acest an au fost cu mult mai puțini turiști, din cauza condițiilor meteorologice. În prima zi au fost 90% din numărul total de oaspeți", a spus Arpentin.

Винодельческое хозяйство UPPA Winery в Крыму - Sputnik Moldova
Rusia
Moldovenii din Crimeea vor să deschidă o întreprindere vinicolă la Ialta

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bâtcă, a declarat la rândul său că numărul vizitatorilor în cele două zile de sărbătoare a constituit aproximativ 100 de mii de persoane.

Ministrul a precizat că, potrivit datelor Poliției de Frontieră, pe 6 — 8 octombrie, în țară au intrat 44,5 mii de turiști, inclusiv din SUA, România, Ucraina, Rusia, China, Japonia, Turcia, Franța, Germania, Italia, Polonia, Slovacia, Marea Britanie, Cehia și Letonia.

Bâtcă afirmă că delegațiile din Japonia, Franța, Polonia și Letonia au participat și la activitățile desfășurate în alte orașe ale Moldovei.

La sărbătoare au fost prezentate 100 de soiuri de vin, atât din recolta acestui an, cât și din cea a anului trecut. Turiștilor care au vizitat vinăriile le-au fost distribuite 58 mii de sticle de vin, iar celor din Piața Marii Adunări Naționale 48 de mii de sticle.

Bugetul sărbătorii a constituit 2,7 milioane de lei.

Fluxul de știri
0