Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rețelele de socializare, noul Big Brother de la Chișinău – VIDEO

© Photo : PixabayMatrix
Matrix - Sputnik Moldova
Abonare
Păzea! În Chișinău, internauții sunt mai periculoși decât polițiștii. Mai ales pentru șoferii nedisciplinați, care nu respectă regulile de circulație rutieră fiind siguri că nu vor fi pedepsiți pentru că oamenii legii nu-i văd. Greșesc amarnic, dacă nu-i văd polițiștii, atunci îi filmează internauții. Și e tot acolo.

CHIŞINĂU, 16 oct — Sputnik. Datorită rețelelor de socializare, a camerelor de bord și telefoanelor mobile, în prezent, Poliția are mii de ochi și urechi care urmăresc tot ce se întâmplă în Capitală. Dacă sunteți șofer, dacă ați încălcat regulile circulați rutiere fără ca să fi fost văzut de oamenii legii, să nu vă bucurați: v-au văzut și v-au filmat internauții, iar ei vor plasa filmulețul pe rețelele de socializare. După care, polițiștilor nu le rămâne decât să se autosesizeze. Așa cum s-a întâmplat recent în Capitală, la intersecția străzilor Constantin Negruzzi și Dimitrie Cantemir.

Vineri, seara târziu, internautul Veaceslav Gamurari a plasat pe pagina sa de facebook două fotografii cu un automobil parcat neregulamentar pe drumul cu sens girator de la intersecția străzilor C. Negruzzi și D. Cantemir. Fotografiile erau însoțite de un text cu referiri dure la adresa șoferului care a parcat neregulamentar, dar și în adresa Inspectoratului Național de Patrulare.

"Ce porc trebuie să fii că să-ți parchezi autoturismul în așa fel. Pe sensul de circulație, în rond. Porcul e porc, dar o întrebare către INP. La ce draci mai existați dacă tolerați asemenea măgării? La ce sunt camerele monitorizare trafic din preajmă? De ce nu este trimis la fața locului un echipaj al poliției (vă aflați, apropo, la câteva sute de metri de la acest rond)? Scuze, am uitat, camerele de supraveghere sunt pentru a constata cea mai gravă încălcare a Regulamentului Circulației Rutiere — depășirea cu câțiva centimetri a marcajului, liniei ce despart benzile de circulație", a scris revoltat Veaceslav Gamurari pe pagina sa de facebook.

Imediat ofițerii de Patrulare s-au autosesizat și s-au deplasat la respectiva intersecție unde l-au și sancționat pe șoferul iresponsabil, dar și ghinionist. Iar două ore mai târziu, au și postat pe pagina lor de facebook un filmuleț făcut în timp ce-l amendau pe șofer.

Fluxul de știri
0