Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul de Externe, despre moldovenii decedaţi în Coasta de Fildeş

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de resort verifică informaţia privind cetăţenii moldoveni care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion în Coasta de Fildeş

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a anunţat că s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în presă referitoare la decesul a patru cetățeni moldoveni într-un accident aviatic produs în Coasta de Fildeș.

„MAE IE întreprinde toate demersurile corespunzătoare pentru a stabili dacă într-adevăr printre victimele accidentului se află cetăţeni moldoveni, precum şi circumstanţele prăbuşirii avionului", precizează instituţia într-un comunicat.

Numele moldovenilor morţi în accidentul aviatic şi a celor răniţi nu au fost făcute publice deocamdată.

Un avion de tip cargo s-a prăbuşit sâmbătă, la 8.30, ora locală (11.30 ora Chişinăului) lângă Coasta de Fildeş, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan.

​Potrivit agenţiei Reuters, care face trimitere la organele de forţă, patru cetăţeni ai Republicii Moldova au murit, iar alţi doi au fost răniţi, în urma prăbuşirii unui aeronavei, se pare un An-26.

Patru moldoveni au murit în catastrofa aviatică de astăzi>>>

Avionul s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic, în apropiere de coastă, la mică adâncime. Acţiunile de salvare au fost dificile însă din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic.

Fluxul de știri
0