Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Capitala la 581 de ani. Programul acţiunilor de sărbătoare

© Sputnik / Мирослав РотарьZiua Orașului Chișinău День города Кишинев
Ziua Orașului Chișinău День города Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Evenimentele cultural-artistice dedicate sărbătorii vor începe dis de dimineaţă şi vor dura până aproape de miezul nopţii

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Sărbătoarea va demara la ora 8.30 cu depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar apoi va urma o liturghie la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului".

De la ora 9.00, în centrul Chişinăului vor fi deschise numeroase expoziţii, de grafică, floristică, artă populară, cărţi etc.

Inaugurarea oficială a sărbătorii este planificată pentru ora11.00. Anul acesta, la festivităţile dedicate Hramului oraşului Chişinău vor participa delegații străine din cinci ţări: România, Ucraina, Polonia, Armenia și Lituania.

La ora 12.00 va începe programul cultural-artistic pe platourilor amenajate de preturile de sector, de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Şi tot atunci va fi dat startul concursului internaţional de dans popular în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

La ora 14.00 va fi prezentat un program al colectivelor artistice din mai mi multe instituţii de învăţământ. Iar la 18.00, în Piaţă va începe concertul dedicat Hramului oraşului Chişinău, care va dura până aproape de miezul nopţii.

© SputnikChișinăul la 581 de ani: cum vom sărbători
Chișinăul la 581 de ani: cum vom sărbători - Sputnik Moldova
Chișinăul la 581 de ani: cum vom sărbători
Fluxul de știri
0