Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis și-a reiterat poziția fermă în fața lui Tusk

© Facebook / Klaus IohannisKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Consiliului European, Donald Tusk

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Administrația prezidențială a informat printr-un comunicat că Donald Tusk se află într-un proces de consultare a membrilor Consiliului European în vederea pregătirii unui document, de tip foaie de parcurs, privind pașii care urmează să fie întreprinși în procesul de consolidare a Uniunii Europene. Documentul urmează să fie discutat la viitoarele reuniuni ale Consiliului European.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Ce spune Klaus Iohannis despre propunerile lui Macron de refondare a UE

Potrivit sursei, în cadrul discuțiilor, Klaus Iohannis a reiterat în mod ferm poziția României de a nu accepta propuneri care conduc către o Europă cu două sau mai multe viteze sau către o Europă a cercurilor concentrice.

"Astfel de opţiuni nu ar face decât să adâncească diviziunile între statele membre", a opinat președintele român.

Principalul obiectiv la nivel european trebuie să fie avansarea într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre, a mai subliniat Iohannis.

Fluxul de știri
0