Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O bancă din Moldova, amendată cu aproape jumătate de milion de lei de către BNM

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Comitetului de Direcție ai unei bănci comerciale au fost sancționați de Banca Națională a Moldovei cu amenzi în valoare totală de aproximativ o jumătate de milion de lei

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii de amendă față de membrii Comitetului de Direcție ai B.C. „VICTORIABANK" S.A., aflați în funcție în perioada supusă controlului.

Suma totală a amenzilor constituie 496 071 lei.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Banca Națională: Decizie importantă în privința unei bănci din Moldova

Decizia a fost luată în urma controlului complex pe teren efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare, actelor normative ale BNM și Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. În special, banca nu a respectat cerințele prudențiale referitoare la activitatea de creditare, reglementările valutare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor etc.

Membrii Comitetului de Direcție au fost avertizați totodată în privința neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

Banca Națională precizează că B.C. „VICTORIABANK" S.A. activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse.

Fluxul de știri
0