Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Ultima Oră: Un avion s-a prăbuşit în Spania - VIDEO

Abonare
Un avion de vânătoare care participase la parada militară organizată joi cu ocazia zilei naţionale a Spaniei s-a prăbuşit aproape de o bază aeriană.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Avionul se întorcea de la parada militară organizată cu ocazia zilei naționale a Spaniei şi s-a prăbușit aproape de o bază aeriană lângă Albacete, relatează El Mundo.

Parada militară a fost organizată la Madrid, iar avionul se întorcea de acolo, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Spania.

„Pot să confirm că un avion s-a prăbușit", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Potrivit agențiilor spaniole de ştiri, avionul s-a prăbușit lângă baza aeriană Los Llanos din apropierea orașului Albacete, la 300 de km sud-est de Madrid. Potrivit presei spaniole, este vorba de un Eurofighter, un avion de luptă dezvoltat de Regatul Unit, Germania, Italia și Spania. Două avioane de acest tip s-au prăbușit în Spania şi în 2010 și 2014. În ambele incidente, acupanţii avioanelor au murit în accident.

Spania a sărbătorit joi ziua naţională, simbol al unităţii țării amenințate de criza dintre Catalonia și Madrid.

Fluxul de știri
0