Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motivul pentru care Igor Dodon se întâlnește atât de des cu Vladimir Putin

© Sputnik / Miroslav RotariВиктор Степанюк
Виктор Степанюк - Sputnik Moldova
Abonare
De la învestirea sa în funcție, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut deja șase întâlniri oficiale cu președintele rus Vladimir Putin.
Motivul pentru care Igor Dodon se întâlnește atât de des cu Vladimir Putin

Decanul Facultății de Relații Internaționale a Institutului de Relații Internaționale din Moldova, Victor Stepaniuc, a explicat pentru Sputnik Moldova care ar fi adevăratul motiv al  întrevederilor oficiale repetate ale președintelui Republicii Moldova cu președintele Federației Ruse. Potrivit lui, președintele țării noastre încearcă să echilibreze relațiile moldo-ruse și acest efort trebuie salutat de cetățeni și de guvernare. Victor Stepaniuc a explicat că Rusia este un partener strategic important, cu care țara noastră trebuie să fie în relații bune, întrucât sute de mii de concetățeni de ai noștri se află la muncă în Federația Rusă, iar cea mai mare piață de desfacere pentru produsele agricole moldovenești rămâne a fi ce a Rusiei. 

Fluxul de știri
0