Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afaceri murdare în Parcul Catedralei Mitropolitane din Capitală – VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariКишинев готовится к пасхе
Кишинев готовится к пасхе - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape că nu este chișinăuian care să nu fi cumpărat o înghețată, o limonadă sau un pateu de la o gheretă sau de la un chioșc din grădina publică Ștefan cel Mare sau din parcul Catedralei Mitropolitane. Dar puțini știu ce se întâmple în respectivele chioșcuri și tarabe.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. În data de 11 octombrie 2017, în municipiul Chișinău, au fost efectuate 38 de percheziții la mai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice, în parcul Ștefan cel Mare și Sfânt, în parcul Catedralei Mitropolitane și în parcul Dendrariu.

Perchezițiile au fost efectuate de către ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice și Secției Cercetare și Urmărire Penală a Direcției de Poliție Chișinău.

© politia.md Comerț cu produse alimentare în condiții de insalubritate
Comerț cu produse alimentare în condiții de insalubritate  - Sputnik Moldova
Comerț cu produse alimentare în condiții de insalubritate

Oamenii legii au depistat un șir de nereguli: surplus/neajuns de mijloace bănești în raport cu bonurile fiscal, marfă supusă vânzării fără acte de proveniență, evidență dublă a contabilității, condiții de insalubritate, nerespectarea normelor de securitate la incendiu și altele.

Totodată, au fost depistate și ridicate mijloace bănești care nu erau reflectate în evidența contabilă în sumă de peste 600 000 de lei, înscrisuri de tip ciornă, documente contabile, facturi fiscale, bonuri de consum, dispoziții de plată, ștampile, marfă fără acte de proveniență în valoare de peste 500 000 lei.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pentru practicarea ilegală a activității de întreprinzător și evaziune fiscală, în data de 3 octombrie 2017.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „evaziune fiscală" riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Fluxul de știri
0