Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon consideră inadmisibilă dubla cetățenie pentru angajații SIS

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele moldovean, Igor Dodon, a explicat de ce se va opune oricărei inițiative legislative care să permită dubla cetățenie pentru angajații SIS

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că este inadmisibil ca angajații Serviciului de Informații și Securitate să depună jurământ de credință altor state.

Șeful statului a subliniat că Serviciul de Informație și Securitate este una dintre structurile de bază care stau la straja statalității și securității naționale.

”Dacă pierdem devotamentul pentru Moldova al acestor ofițeri, pe termen lung putem pierde și țara. De aceea, consider absolut inacceptabil ca lucrătorii SIS să depună jurământ de credință altor state, vecine sau îndepărtate. Acum înțelegeți de ce SIS, ca organizație de primă importanță, a fost scos de sub controlul Președinției”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

El a mai menționat că va respinge categoric orice inițiativă privind dubla cetățenie pentru lucrătorii din securitate.

”Ca președinte, voi respinge în mod categoric o asemenea inițiativă, de a permite cetățenie străină pentru lucrătorii din securitatea națională”, a punctat Dodon.

Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege care prevede eliminarea interdicției deținerii cetățeniei unui alt stat pentru angajații Serviciului de Informații și Securitate.

Fluxul de știri
0