Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Chișinău a demarat sezonul de încălzire. Cine beneficiază deja de căldură

© Sputnik / Miroslav RotariОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Capitalei a anunțat că a demarat sezonului de încălzire. Aproape 40 de clădiri au fost deja conectate la agentul termic

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. În Chișinău a început sezonului de încălzire, au anunțat responsabilii luni, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a precizat că în Chișinău agentul termic a început să fie livrat încă de vinerea trecută.

Отопление - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chișinăuienii ar putea plăti mai scump pentru căldură

Viceprimarul a semnat două dispoziții privind necesitatea conectării la agentul termic a instituțiilor de învățământ și medicale, precum și a blocurilor locative.

Potrivit directorului SA „Termoelectrica", Todor Eni, la moment au fost conectate 36 de clădiri: 4 spitale, 4 blocuri locative, 11 case particulare, 1 școală, o instituție de învățământ superior și 14 întreprinderi.

În anul trecut, sezonul de încălzire a început pe 12 octombrie și s-a încheiat pe 27 martie.

Cel mai lung sezon de încălzire în Chișinău a fost în anul 2015 și a durat 172 de zile, iar cel mai scurt, de 123 de zile, a fost înregistrat în anul 2014. În cei 11 ani de când se face această evidență, doar de cinci ori livrarea agentului termic a fost sistată după data de 20 martie.

Fluxul de știri
0