Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toți părinții și buneii trebuie să știe asta: Despre durerea de cap la copii

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaАкушерка выносит новорожденного во время выписки из роддома
Акушерка выносит новорожденного во время выписки из роддома - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din România a publicat un material informativ cu recomandări importante pentru părinţi şi bunici

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România a fost publicat un material informativ pentru părinţi şi bunici despre ce trebuie să ştie cu privire la durerea de cap la copii (cefalee).

Instituţia precizează că, de cele mai multe ori, această problemă nu are o cauză gravă și, de obicei, durerea trece după administrarea de paracetamol sau ibuprofen.

În situaţii rare, cefaleea poate indica o afecțiune mai gravă, cum ar fi o infecție sau sângerare la nivelul creierului. Cauza unei dureri de cap este de obicei evidențiată cercetând istoricul afecţiunilor și la examenul clinic.

Medicul stabilește dacă este nevoie de laborator, imagistică (CT, RMN) sau de o puncție lombară pentru a identifica o cauză gravă a cefaleei.

Uneori se poate întâmpla ca examenul clinic inițial și investigațiile să aibă rezultate normale, chiar dacă există o problemă mai serioasă, de aceea este important să mențineți legătura cu un medic neurolog/pediatru pentru o evaluare ulterioară.

© Facebook / Departamentul pentru Situații de UrgențăInfografic, dureri de cap la copii
Infografic, dureri de cap la copii - Sputnik Moldova
Infografic, dureri de cap la copii

Materialul informativ a fost realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității serviciilor spitalicești și prespitalicești de medicină de urgență prin dezvoltarea și implementarea unui program de formare", proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă. Proiectul s-a derulat în baza Acordului-cadru între Consiliul Federal Elveţian, reprezentat prin Agenţia Elveţiană de Dezvoltare şi Cooperare, şi Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii, fiind implementat de către Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate (CPSS), în calitate de Agenţie executivă.

Fluxul de știri
0