Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova avocatul poporului va primi un salariu de premier

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații au aprobat proiectul de lege cu privire la modificarea salariului avocatului poporului

CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. La ședința de joi a Parlamentului, deputații moldoveni au aprobat în prima lectură legea cu privire la majorarea salariului avocatului poporului.

Astfel, avocatul poporului și avocatul avocatului poporului pentru drepturile copilului vor primi câte 11.880 de lei. Adjunctul avocatului poporului va beneficia de un salariu de 11.340 de lei. Anume acesta este și salariul premierului și cel al spicherului Republicii Moldova.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce salariu trebuie să primim ca să fim sătui, îmbrăcaţi şi sănătoşi

Până în prezent, salariul avocatului poporului era de 9.180 de lei, iar cel al adjunctului acestuia constituia 8.640 de lei.

Cât privește remunerarea altor politicieni, cel mai mare salariu este ridicat de președinte: 12.960 de lei. Un deputat sau un ministru din Moldova primește lunar 9.585 de lei.

Potrivit datelor pe primul trimestru ale Biroului Național de Statistică, minimul de existență în Republica Moldova a constituit în medie 1.866,3 lei pe lună. În orașele mari acest indicator echivala cu 2.015,6 lei.

Totodată, venitul lunar disponibil pentru o persoană era de 2.181,1 lei, iar salariul mediu pe economie a fost de 5.429,9 lei.

Fluxul de știri
0