Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Constituția Republicii Moldova va fi modificată

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM 21.09.17
Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Constituția Republicii Moldova va fi completată cu un nou articol care prevede orientarea țării noastre la spațiul valoric democratic european, ca element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat vineri, 6 octombrie, o hotărâre cu privire la crearea unui grup de lucru care va elabora un proiect de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției țării.

Grupul de lucru va elabora și prezenta Parlamentului, în termen de 45 de zile, proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției cu un nou articol privind orientarea Republicii Moldova la spațiul valoric democratic european, ca element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova.

конституция РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lucruri neștiute despre Constituția Republicii Moldova

”Cu părere de rău, disputele politice și geopolitice ce țin de apartenența Republicii Moldova la spațiul valoric european aduc grave prejudicii atât de imagine cât și social-economice. Moldova este parte a Europei și acest fapt este incontestabil”, a declarat autorul proiectului, președintele Parlamentului Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, ridicarea acestor principii la nivel constituțional este o obligație nu numai juridică, dar și morală.

”În termen de 45 de zile vor propune modificările la Constituție, după care proiectul de lege va fi trimis Curții Constituționale pentru avizare, care are un termen de 6 luni. Asta înseamnă că la sfârșitul sesiunii viitoare să putem amenda Constituția, astfel ca singura cale pentru Moldova să rămână integrarea europeană”, a declarat Candu.

Din grupul de lucru fac parte deputați din fracțiunile parlamentare, specialiști din cadrul Secretariatul Parlamentului, Cancelariei de Stat, experți constituționaliști și de politică externă. Nu și-au delegat reprezentanți în această comisie fracțiunile PSRM, PLDM, PL și PCRM.

Fluxul de știri
0