Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ceea ce vrea să facă Dodon în timpul apropiat pare incredibil - detalii

© Facebook / Igor DodonPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat care va fi următoarea etapă în eforturile sale de a redobândi accesul liber pe piața rusă pentru mărfurile moldovenești

CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. Șeful statului a precizat că după ce exportul fructelor și legumelor pe piața rusă a crescu de câteva ori, următoarea categorie de produse pentru care vrea să obțină „undă verde" în Rusia sunt conservele de fructe și legume, dar și vinul produs în Moldova.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Dodon a făcut un anunț important pentru agricultori: Iată ce va discuta cu Putin

Aceasta a fost una dintre chestiunile abordate vineri de Dodon la întâlnirea sa cu Ana Popova, șefa Serviciului Federal al Federației Ruse pentru supravegherea în domeniul protecției consumatorilor și bunăstării umane.

„Am remarcat că rămâne actuală și necesită o soluționare problema de acces pe piața rusă a conservelor de fructe și legume precum și a vinului, vămuirea cărora în prezent este realizată doar la punctul de trecere al frontierei din Breansk", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a reiterat de asemenea că țara noastră este interesată de „eliminarea taxelor vamale la 5 categorii de produse din 19, la care au fost impuse taxe în anul 2014", fapt ce „va permite să fie majorat exportul la produsele agroalimentare din Moldova".

Președintele a amintit că toate chestiunile de interes economic sporit pentru țara noastră vor fi abordate de către el în cadrul întrevederii pe care o va avea săptămâna viitoare cu Vladimir Putin la Soci.

Fluxul de știri
0