Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele fizice care vând producție agricolă vor plăti o taxă mai mare la stat

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2018 prevede majorarea impozitului pe venitul persoanelor fizice din livrarea producției agricole, de la 3 la 5 procente

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Impozitul pe venitul persoanelor fizice din livrarea producției agricole va crește de la 3 la 5 la sută. Această propunere este inclusă în documentul Politicii Bugetar-Fiscale și Vamale pentru anul viitor, votat în ajun de Guvernul de la Chișinău. 

Правительство Рекспублики Молдова - Sputnik Moldova
Guvernul a aprobat politica fiscală și vamală pentru anul 2018

”Scopul majorării constă în asigurarea echității fiscale față de cetățenii care realizează alte venituri decât cele salariale, iar costul măsurii se preconizează a fi de 50 de milioane de lei”, susține autorul proiectului, Ministerul Finanțelor.

Totodată, se mai prevede scutirea ajutorului material obținut de persoanele fizice din mijloacele sindicale în mărimea unui salariu mediu lunar pe economie, aprobat de Guvern, cu excepția ajutorului material în caz de deces sau boală.

Politica Bugetar-Fiscală și Vamală pentru anul viitor urmează să fie avizată de comisiile de profil din Parlament și, în final, votată de deputați.

Fluxul de știri
0