Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lovitură aplicată fumătorilor din Moldova. Prețul țigărilor ar putea crește

© Sputnik / Rodion PROCAȚigară
Țigară - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații Parlamentului Republicii Moldova urmează să decidă dacă va fi sau nu majorat prețul de comercializare cu amănuntul a țigaretelor fără filtru, care ar putea crește cu până la 5 lei per pachet

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Deputatul din Grupul Parlamentar Popular European, Iurie Chiorescu, a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede majorarea prețului minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor.

Veaceslav Ioniță - Sputnik Moldova
Expert: Țigările în Moldova se vor scumpi
 

În opinia autorului inițiativei, nivelul prețului minim de vânzare cu amănuntul stabilit în prezent pentru țigaretele fără filtru, și anume 7 lei pentru un pachet, nu este suficient să contribuie la sporirea veniturilor la bugetul de stat, protecția sănătății populației și a pieței interne. 

”Prin urmare, venim cu inițiativa de a majora prețul minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor fără filtru ovale până la 10 lei pentru un pachet și a țigaretelor fără filtru cu muștiuc până la 12 lei”, notează autorul. 

Diferența dintre prețul minim de comercializare cu amănuntul la țigaretele fără filtru ovale față de prețul țigaretelor fără filtru cu muștiuc a fost determinată de faptul că țigaretele fără filtru produse de producătorii autohtoni sunt în mare parte țigarete fără filtru ovale, iar țigaretele fără filtru de import sunt țigaretele fără filtru cu muștiuc. 

”Prin urmare, diferența nivelului minim de comercializare cu amănuntul între aceste două tipuri de țigarete va echilibra avantajele comerciale dintre produsele autohtone și cele de import”, consideră deputatul. 

În același timp, nivelul prețului minim de comercializare cu amănuntul a țigaretelor cu filtru rămâne același, 16 lei per pachet.

Fluxul de știri
0