Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum poate fi protejată diversitatea biologică a Moldovei

© Sputnik / Egor Eremov / Accesați arhiva multimediaУборка зерновых, agricultura
Уборка зерновых, agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, 6 octombrie, ora 11.00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă „Cum să protejăm natura Moldovei”

În fiecare an, în prima zi de luni a lunii octombrie este marcată Ziua Mondială a Habitatului, care are menirea de a atrage atenția omenirii asupra problemei conservării habitatelor naturale și a faunei planetei Pământ.

Intervenția abuzivă a omului în mediul natural au dus la dispariția ireversibilă a sute de specii de plante și animale. În cele 20 de secole ale erei noastre au dispărut de pe Terra 150 de specii de mamifere și 139 de specii de păsări. Astăzi sunt pe cale de dispariție numeroase specii ale lumii animale. Fiecare specie dispărută este o pierdere irecuperabilă pentru planeta noastră.

În Republica Moldova situația ecologică rămâne a fi complicată. Cum poate fi ocrotită natura unică a Moldovei? Cum poate fi conservată diversitatea biologică în condițiile actuale? Ce măsuri ar trebui să întreprindă statul?

Toate aceste subiecte vor fi discutate de experții:

- Alexei ANDREEV, președintele Asociației ecologiste „Biotica", colaborator științific principal la Institutul de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei;

- Ilia TROMBIȚCHI, directorul Asociației Internaționale a Păstrătorilor Râului Nistru „Eco-TIRAS", doctor în biologie.

Acreditare: E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0