Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) De la Râbnița la Chișinău: Descoperirea care ia uimit pe polițiști

© photo by press-service of Government of GeorgiaЦементный завод компании "Хайделбергцемент" в Каспи
Цементный завод компании Хайделбергцемент в Каспи - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au rămas uimiți atunci când au descoperit ce transportau niște moldoveni în două autobetoniere

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. Polițiștii i-au reținut pe trei bărbați din Chișinău și raionul Râbnița, cu vârstele cuprinse între 34 și 41 de ani, pentru afaceri ilegale cu alcool etilic și produse alcoolice contrafăcute în proporții deosebit de mari.

Potrivit Poliției, aceștia au prejudiciat bugetul de stat cu peste 9 milioane de lei. Infractorii au fost documentați timp de patru luni. Oamenii legii au stabilit că gruparea infracțională era condusă de un bărbat de 34 de ani. Acesta, împreună cu alte persoane, producea băuturi alcoolice, care era comercializate la negru.

Totodată, Poliția a stabilit că alcoolul era transportat din regiunea Transnistreană, prin postul vamal Criuleni, spre municipiul Chișinău, în remorci-cisterne, destinate transportării cimentului, iar în interiorul lor erau ascunse recipiente din masă plastică pline cu alcool etilic.

Astfel, în 29 septembrie, forțele de ordine au reținut în flagrant membrii grupării în timp ce descărcau din două camioane peste 140 de vase de plastic cu alcool etilic a câte 22 de litri fiecare. Aproximativ trei mii de litri de alcool erau ascunse în locurile special amenajate a remorcii destinate transportării cimentului.

Conform declarațiilor martorilor, gruparea a acționat din luna iunie până în septembrie. Membrii ei au transportat și comercializat peste 120 tone de alcool etilic.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat aproximativ 3000 de litri de alcool etilic, 6000 de sticle cu volumul de 1,5 litri de băutură alcoolică slabă fără acte de proveniență, telefoane mobile, 650 000 de lei, bani proveniți din activitatea ilegală, înscrisuri de tip ciornă a activității frauduloase a întreprinderii, un registrator video.

Totodată, au fost ridicate și două autocamioane, două remorci cisterne, aproximativ 52 de tone de ciment, un microbus care era destinat transportării acloolului etilic în Capitală, un automobil de teren marca Chevrolet.

În data de 30 septembrie, instanța a decis plasarea învinuiților în arest pe un termen de 30 zile în izolatorul de detenție.

Bărbații sunt cercetați penal pentru contrabandă și evaziune fiscală și riscă închisoare de la 3 la 5 ani.

Fluxul de știri
0