Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juncker nu vrea sancțiuni împotriva Ungariei și Poloniei

© AP Photo / Virginia MayoFormannen for Eurokommisjonen Jean-Claude Juncker
Formannen for Eurokommisjonen Jean-Claude Juncker - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se pronunță împotriva introducerii unor sancțiuni economice împotriva Ungariei și Poloniei

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. În luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a decis demararea unor proceduri care ar putea să se finalizeze cu introducerea unor măsuri economice împotriva Cehiei, Poloniei și Ungariei, în legătură cu refuzul acestora de accepta cote de redistribuire a refugiaților din Italia și Grecia, scrie RIA Novosti.

"Consider că este incorect să impunem sancțiuni financiare Poloniei și Ungariei atât timp cât calea dialogului nu a fost epuizată. Pentru mine este foarte important să nu adâncim prăpastia între Europa de Est, Vest și Centrală", a declarat Juncker într-un interviu oferit publicației Bild.

Comisia Europeană a criticat în mai multe rânduri autoritățile Ungariei și Poloniei pentru politica lor migraționistă, Budapesta  — pentru legea cu privire la organizațiile neguvernamentale, iar Varșovia — pentru reforma judecătorească, pe care Bruxellesul o consideră o amenințare la adresa justiției.

Fluxul de știri
0