„Dezbină şi cucereşte"? Posibila miză a violenţelor din Catalonia

© Sputnik / Марти Фрадера / Trecere la banca de fotografiiСтолкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии
Столкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Violenţa cu care au intervenit forţele de securitate spaniole în confruntările din Catalonia, duminică, în timpul referendumului de independență a regiunii, a şocat lumea. Iată cum interpretează un comentator politic evenimentele soldate cu peste 800 de răniţi.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Comentatorul politic Iulian Capsali scrie pe pagina sa de Facebook că reacţia nejustificat de violentă a forţelor de ordine spaniole în Catalonia legitimează, de fapt, un referendum care este în interesul elitelor corporatocrate.

„Cred că trădătorul din Spania trebuie căutat în conducerea forţelor de ordine. O asemenea reacţie legitimează un referendum care nu face decât să bucure elitele corporatocrate: după ce au introdus în catolica Spanie căsătoria homosexuală, nu doresc decât fărâmiţarea statului naţional", comentează Iulian Capsali pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai spune că, mai devreme sau mai târziu, vor urma alte state: Marea Britanie, Italia, Belgia, probabil şi România, „unde ambasadorul LGBT Klemm, emisarul Soros, se pozează cu «steagul» secuiesc".

Potrivit comentatorului, intervenţiile violente ale poliţiei spaniole toarnă, de fapt, apă la moară separatiştilor şi ar putea conduce la „dezlănţuirea haosului".

 

Fluxul de știri
0