Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Isprava unui avocat din Cahul i-a dat gata chiar și pe ofițerii CNA

© Sputnik / Miroslav Rotari / CNA
CNA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un avocat din Cahul a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență, fiind la a doua abatere de acest gen.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Serviciul de presă al CNA a anunțat că apărătorul, acționând coordonat cu alte persoane necunoscute, ar fi pretins și primit 2 500 de euro, susținând că îi poate influența pe magistrații Judecătoriei sectorului Râșcani al Capitalei, în vederea adoptării unei decizii neprivative de libertate în privința unui inculpat.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Doar în Moldova: Câte mii pune în buzunar un avocat dintr-o singură lovitură

Avocatul a fost prins în flagrant delict în locuința sa din Cahul, după primirea celor 2 500 de euro transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Menționăm că anul trecut, bărbatul a fost documentat și reținut pentru același fapt de corupție cu pretinderea și primirea a 10 000 de euro. Dosarul în care avocatul are statut de învinuit pe patru capete de acuzare este la faza de urmărire penală și urmează a fi transmis în judecată.

Și în acest caz a fost inițiată o urmărire penală în temeiul Articolului 326 (alin. (2) lit. b) al Codului Penal — trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 de unități convenționale — echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Fluxul de știri
0