Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Se schimbă procedura de trecere a vămii moldovenești

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Aplicarea perfectării electronice va permite monitorizarea în regim on-line a tuturor operațiunilor de tranzit și respectiv, transparentizarea acestora

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Serviciul Vamal amintește despre aplicarea, începând de astăzi, 1 octombrie, a   perfectării electronice a declarațiilor vamale de tranzit T1 pentru toate posturile vamale.

”Prin implementarea acestui concept, Serviciul Vamal se aliniază celor mai bune practici internaționale în domeniul administrării vamale, prin simplificarea și digitalizarea procedurilor aferente procesului de vămuire”, precizează instituția.

Eliminarea documentelor pe suport de hârtie va reduce semnificativ durata de vămuire și staționare în punctele de trecere a frontierei, precum și va diminua cheltuielile suportate de către agenții economici pentru achitarea serviciilor de brokeraj.

Totodată, aplicarea perfectării electronice va permite monitorizarea în regim on-line a tuturor operațiunilor de tranzit și respectiv, transparentizarea acestora, fiind astfel excluse eventualele riscuri de corupție.


Fluxul de știri
0