Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deconspirare. Cine sunt polițiștii îmbrăcați în civil

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
La fiecare manifestare sau protest care se desfășoară în țară, printre oamenii care participă la eveniment sunt observați și ofițeri îmbrăcați în civil, cine sunt aceștia și ce rol au

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Polițiștii îmbrăcați în civil sunt lucrătorii operativi care au misiunea de a identifica în mulțime provocatorii, riscurile, persoanele care au asupra sa arme sau alte obiecte interzise care pot duce la violențe, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc. 

”Nu este un secret. În toată lumea, poliția în timpul unor manifestații în masă acționează în uniformă și în civil”, a explicat Cavcaliuc. 

Potrivit șefului adjunct al IGP, polițiștii în uniformă formează cordonul pentru a delimita zona protestelor. 

”Ar fi o greșeală, o infracțiune din partea noastră dacă nu vom antrena polițiști îmbrăcați în civil pentru a identifica riscurile și persoanele care pot recurge la violențe”, a declarat Cavcaliuc. 

Șeful Poliției a adăugat că ofițerii îmbrăcați în civil sunt persoane profesioniste și cu o experiență vastă.  

”Nu este un secret, sunt colaboratorii noștri experimentați. În orișice dispoziție cu privire la antrenarea forțelor în măsurile de asigurare a ordini publice sunt indicați și numărul de lucrători operativi. Acest lucru se face pentru asigurarea securității cetățenilor care participă la aceste acțiuni”, a declarat Cavcaliuc. 

Fluxul de știri
0