Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluiri: Jean-Claude Juncker vorbește despre viitorul Uniunii Europene

© AP Photo / Yves LogghePresident för EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker
President för EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Juncker a anunțat că UE se va extinde în timpul mandatului următoarei Comisiei Europene

CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Șeful Comisiei Europene, Jean-Claud Juncker, a declarat că așteaptă extinderea Uniunii Europene între 2019 și 2024, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar.

"Uniunea Europeană va fi alcătuită din 27 de state, din martie 2019, sau mai mult de 27, în următorii cinci ani, între 2019 și 2024", le-a declarat jurnaliștilor șeful Comisiei Europene, în cadrul summit-ului informal al UE la Tallin, răspunzând la întrebarea dacă Uniunea Europeană va fi constituită din 27 de state.

Péter Szijjártó - ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul maghiar de Externe: Ucraina să uite de viitorul european

Marea Britanie urmează să părăsească UE după 29 martie 2019, la doi ani după lansarea procedurii Brexit pentru care au votat cetățenii britanici la referendumul din 23 iunie 2016.

Anterior, Juncker afirma că UE nu se va extinde până la expirarea mandatului său, în 2019. La rândul său, în iunie 2017, comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, a declarat că extinderea Uniunii Europene din contul unei sau câtorva state din Balcanii de Vest ar putea avea loc sub mandatul viitoarei componențe a Comisiei Europene.

În prezent, candidații oficiali pentru aderarea la UE sunt Albania (din 2014), Macedonia (din 2005), Muntenegru (din 2010), Serbia (din 2012) și Turcia (din 1999).

Negocierile de aderare la UE au început cu trei state: Turcia (din 2005), Muntenegru (2012) și Serbia (2014).

Fluxul de știri
0