Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Statul dă milioane de lei fermierilor. Vezi cum poți obține și tu subvenții

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a recepționat, până în prezent, 2 200 de cereri de subvenționare de la producătorii agricoli. Instituția a aprobat deja 700 dosare și a achitat producătorilor agricoli 67 de milioane de lei.
Statul dă milioane de lei fermierilor. Vezi cum poți obține o subvenție grasă

Alte 1500 de cereri pentru subvenționări, depuse în a doua jumătate a lunii august și septembrie, se află în proces de examinare. Suma disponibilă pentru a achita toate cererile este de 230 de milioane de lei, a declarat directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, în cadrul unui interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova.

Actualmente statutul sprijină prin subvenții construcția de sere, procurarea tehnicii agricole, sectorul zootehnic, formarea plantațiilor multianuale, agricultura ecologică. În premieră sunt oferite subvenții pentru promovarea produselor pe piețele de desfacere, precum și dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale, dar și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești.

Fluxul de știri
0