Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: sunt create condițiile pentru încetarea războiului din Siria

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Accesați arhiva multimediaСитуация в районе Дейр-эз-Зора
Ситуация в районе Дейр-эз-Зора - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia și Turcia au convenit să respecte în continuare acordurile de la Astana privind zonele de dezescaladare în Siria

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că sunt create condițiile pentru încetarea războiului fratricid din Siria și revenirea acasă a poporului sirian pentru a-și relua viața pașnică, informează Sputnik Abhazia cu referire la serviciul de presă al Kremlinului.

Liderul rus s-a întâlnit în ajun, la Ankara, cu omologul său turc Recep Tayyip Erdoğan. Discuțiile într-un cerc restrâns au durat mai bine de o oră și jumătate, după care au continuat într-o componență extinsă.

„În realitate sunt create condițiile pentru încetarea războiului fratricid din Siria, nimicirea definitivă a teroriștilor și revenirea sirienilor la viața pașnică, la vatra lor", a declarat Putin.

Встреча президентов России и Турции В. Путина и Р. Эрдогана в Санкт-Петербурге. Întâlnirea președinților Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan la Sankt Petersburg, 9 august 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Despre ce au discutat Putin și Erdogan circa două ore

Potrivit celor doi șefi de stat, instaurarea păcii în Siria este un lucru principial nu doar pentru locuitorii țării și cei din regiune, ci și pentru întreaga lume, deoarece se creează condiții pentru revenirea acasă a refugiaților.

Liderul rus a adăugat că Moscova și Ankara confirmă disponibilitatea de a urma acordurile de la Astana privind zonele de escaladare din Siria. Putin a amintit că aceasta este o inițiativă comună a Rusiei și Turciei care a fost lansată de cei doi șefi de stat în luna mai 2017. Potrivit lui Putin, munca privind realizarea acestui proiect nu a fost simplă.

„Însă, în pofida greutăților, noi am reușit totuși să obținem un rezultat pozitiv", a adăugat Putin, menționând că realizarea acordurilor menționate mai sus reprezintă un succes comun al Rusiei și Turciei.

După negocieri, Erdogan, la rândul său, a spus că este satisfăcut de consfătuirea de la Astana. Președintele turc consideră că negocierile din Kazahstan consolidează armistițiul din Siria.

Fluxul de știri
0