Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială a CNA. Trei polițiști reținuți

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Trei polițiști au ajuns în izolatorul CNA. Aceștia sunt învinuiți de corupere pasivă și trafic de influență

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei din Chişinău şi unul din Călăraşi au fost reţinuţi de către ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurori. Aceștia sunt bănuiţi de corupere pasivă şi trafic de influenţă. De asemenea, în dosar este cercetată în stare de libertate și o poliţistă aflată în concediu de îngrijire a copilului.

Potrivit CNA, polițiștii i-ar fi promis unei femei muşamalizarea unui dosar de fals în acte publice, în schimbul a 3350 de euro.

Conform spuselor denunţătoarei, aceasta a fost contactată telefonic la începutul lunii septembrie de un ofiţer de urmărire penală din cadrul Direcţiei Poliţie Chişinău. Poliţistul i-ar fi spus că are la examinare un material privind deţinerea şi păstrarea de către ea a documentelor false. Ca să soluţioneze dosarul, denunţătoarea ar fi contactat o veche cunoştinţă, o poliţistă aflată în concediu de maternitate, rugând-o s-o ajute să rezolve problema.

Potrivit declaraţiilor denunţătoarei, dar şi a probelor acumulate, poliţista i-ar fi promis să intermedieze soluţionarea dosarului contra sumei de 3350 de euro. În scurt timp, aceasta a fost informată că există o soluţie pozitivă în cazul ei şi că urmează să transmită banii. Astfel, transmiterea banilor a avut loc în două tranşe, sub controlul CNA.

Operaţiunea s-a încheiat cu reţinerea pentru 72 de ore a trei poliţişti, aceștia fiind escortați în izolatorul CNA.

În privinţa poliţistei nu a fost posibilă aplicarea măsurii preventive, dat fiind faptul că aceasta era internată într-o instituţie medico-sanitară cu copilul minor. Aceasta însă este cercetată, împreună cu complicii săi, pentru aceleaşi fapte de corupţie.

În prezent, acţiunile de investigaţie continuă sub conducerea procurorilor anticorupţie. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani de detenție.

Fluxul de știri
0