Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forum de afaceri moldo-rus de excepție la Chișinău

© Camera de Comerț Moldova Forumul de Afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova” și Expoziția Internațională Industrială „ExpoRusia - Moldova 2017”
Forumul de Afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova” și Expoziția Internațională Industrială „ExpoRusia - Moldova 2017” - Sputnik Moldova
Abonare
La Chișinău se va desfășura Forumul de Afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova” și, în premieră, Expoziţia Internațională Industrială „ExpoRusia - Moldova 2017”.

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Zarubej-Expo (Federația Rusă), organizează la Chișinău Forumul de afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova" și prima ediție a Expoziției Internaționale Industriale „ExpoRusia — Moldova 2017".

Саммит Высшего Евразийского экономического совета в Бишкеке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova va fi membru cu statut de observator al Uniunii Economice Eurasiatice

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova, președintele Camerei, Sergiu Harea, a menționat:

„În perioada 10-12 octombrie 2017, în incinta Palatului Republicii (municipiul Chișinău, strada Maria Cibotari 16) vor fi organizate două mari evenimente, care vor reuni experți din diferite domenii, oameni de afaceri, reprezentanți ai autorităților din cele două țări, etc.

Forumul de afaceri se va desfășura în data de 10 octombrie, începând cu ora 11:00 (înregistrarea participanților în intervalul 10.30-11.00) și va întruni peste 300 de businessmeni din Republica Moldova și Federația Rusă.

Obiectivul forumului: oferirea unei platforme viabile pentru discutarea problemelor şi perspectivelor dezvoltării cooperării economice, comerciale şi investiţionale bilaterale şi consolidarea parteneriatelor între agenţii economici din ambele state. În cadrul evenimentului vor fi desfășurate patru mese rotunde cu tematicile:

Domeniul agro-industrial — Complexul agro-industrial: investiţii, tehnologii, utilaje;

Energie — Dezvoltarea relațiilor bilaterale de colaborare între Federația Rusă şi Republica Moldova în domeniul energetic;

Educație — Interacțiunea dintre educația formală, informală şi non-formală — metodă alternativă de pregătire a cadrelor calificate: experiența Federației Ruse şi Republicii Moldova;

Medicină — Colaborarea dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova privind acordarea asistenței medicale populației prin intermediul echipamentelor medicale performante, preparatelor vaccinului modern și a prebioticelor.

Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Ciurea: Deocamdată integrarea europeană nu a adus beneficii economiei țării

Buna cooperare dintre statele noastre poate fi remarcată datorită celor 16 acorduri de cooperare încheiate între Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Camerele Naționale și Regionale ale Federației Ruse, precum și 10 acorduri încheiate între filialele CCI a Republicii Moldova și Camerele Regionale din Rusia", a menționat Sergiu Harea.

Sergiu Harea a remarcat că principalele obiective ale tuturor forumurilor organizate au fost crearea unui grup de experți pentru a discuta problemele și tendințele cooperării bilaterale; tendințele din comerț, potențialul economic, investiții etc. În acest context, președintele Camerei a declarat că instituția pe care o conduce organizează, în data de 3 octombrie 2017, Forumul de Afaceri Moldova — Peru, în perioada 9-13 octombrie, întreprinzători din stânga Nistrului și de pe malul drept, vor merge la Viena, într-o vizită de afaceri iar la finele lunii noiembrie, în Polonia, țara noastră va participa la Expoziția Agricolă "Central Agricultural Fair 2017" cu standul de țară "Republica Moldova Prezintă".

Anatolii Nicolaev, directorul pentru cooperare internațională Zarubej-Expo (Federația Rusă), a oferit în exclusivitate detalii despre Expoziția Internațională Industrială „ExpoRusia- Moldova 2017", organizată în premieră în țara noastră. Expoziția se va desfășura în incinta Palatului Republicii, municipiul Chișinău, strada Maria Cibotari 16, în perioada 10-12 octombrie 2017 și va fi vizitată de președintele Republicii Moldova, sute de reprezentanți ai mediului de afaceri și factori de decizie din cele două state.

Fluxul de știri
0