Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: Patriarhul Kiril va merge în România - detalii

© Sputnik / Vladimir Astapkovitch / Accesați arhiva multimediaПатрирах Московский и всея Руси Кирилл во время богослужения.
Патрирах Московский и всея Руси Кирилл во время богослужения. - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kiril va efectua o vizită la București pentru a participa la evenimentele dedicate comemorării martirilor români din perioada regimului comunist

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. Patriarhul rus Kiril va efectua o vizită oficială la București în perioada 26-28 octombrie, la invitația părții române, informează Mediafax cu referire la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei române, Vasile Bănescu.

Igor Dodon la Moscova - Sputnik Moldova
Detalii de la întâlnirea lui Igor Dodon cu Patriarhul Kiril

Informația a fost difuzată inițial de Q Magazin, care face referire la propriile surse de la Moscova, iar ulterior a fost confirmată de Patriarhia Română.

Vizita este prilejuită Anului Comemorativ dedicat apărătorilor ortodoxiei în perioada prigoanei comuniste, dar și aniversării a 10 ani de la înscăunarea patriarhului Daniel.

"Patriarhul Chiril şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel", a declarat Vasile Bănescu pentru Mediafax.

Patriarhul rus urmează să participe la prăznuirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor (27 octombrie) și slujba de Te Deum, programată pentru 28 octombrie, ora 9:30, la Catedrala Patriarhală, în prezența membrilor Sinodului Bisericii Ortodoxe Români și altor ierarhi străini.

Fluxul de știri
0