Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cu ce se ocupă militarii moldoveni detașați în Kosovo

© Facebook / Ministerul ApărăriiMilitari moldoveni detașați în misiunea KFOR în Kosovo
Militari moldoveni detașați în misiunea KFOR în Kosovo - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării al Republicii Moldova a informat despre activitățile de fiecare zi ale militarilor moldoveni din adrul celui de al șaptelea contingent KFOR

CHIŞINĂU, 28 sept — Sputnik. Potrivit Ministerului Apărării, militarii moldoveni detașați în Kosovo execută misiuni specifice teatrului de operațiuni.

Militari moldoveni în Kosovo - Sputnik Moldova
Societate
Ce li s-a întâmplat astăzi militarilor moldoveni în Kosovo (foto)

„Pacificatorii efectuează zilnic patrulări combinate (pe maşini şi pe jos) şi execută serviciul la posturile de observare din aria de responsabilitate a Grupării de Forţe Multinaţionale Vest (MNBG-W), dislocată în baza italiană „Camp Vilaggio" din localitatea Pech. Totodată, infanteriştii asigură paza şi apărarea obiectelor de importanţă majoră, inclusiv Mănăstirea Decane", a declarat comandantul contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Andrei Ţăranu.

De asemenea, geniştii moldoveni trimiși în această țară execută misiuni de cercetare şi curăţare de obiecte explozive a terenului din regiunea Muntelui Cviljen, oraşul Prizren.

Ministerul Apărării amintește că contingentul KFOR-7 a fost detaşat în Kosovo la 5 iunie 2017. Acesta este format din 41 de militari, dintre care 33 de infanterişti, șapte genişti şi un ofiţer de stat major.

Fluxul de știri
0