Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

A sărit în aer un depozit cu muniții în regiunea Vinița, Ucraina

Abonare
În regiunea Vinița din Ucraina, la un mare depozit militar, ard și explodează munițiile. Exploziile și flăcările sunt atât de puternice încât autoritățile i-au evacuat pe locuitorii satelor din preajmă și ai orașului Kalinenkova.

Ieri, în data de 26 septembrie, la ora 21:50, Secția de Poliție din Kalininkova din regiunea Vinița a fost alertată că proiectilele de la unitate militară explodează. În baza ordinului dat de președintele interimar al poliției naționale al Ucrainei, Veaceslav Ambroskin, au fost alertați angajații poliției din regiunile Vinița, Jitomir și Hmelnițk.

În același timp, autoritățile ucrainene au închis spațiul aerian pe o rază de 50 de kilometri deasupra epicentrului deflagrației.

Potrivit publicației "112. Ucraina", în depozit erau păstrate proiectile pentru sistemele Smerci, Uragan și Grad.

De menționat că acesta nu este primul accident de acest gen care are loc în Ucraina. Anterior, în regiunea Donețk, în apropiere de Mariupol, a luat foc un alt depozit al militarilor ucraineni. Flăcările au fost stinse abia în data de 23 septembrie.

Fluxul de știri
0