A sărit în aer un depozit cu muniții în regiunea Vinița, Ucraina

© Facebook / Eugene StepanenkoExplozie la un depozit cu muniții în orașul Kalinovka, Ucraina
Explozie la un depozit cu muniții în orașul Kalinovka, Ucraina - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Explozie de proporții în regiunea Vinița din Ucraina. A sărit în aer un depozit cu muniții.

CHIȘINĂU, 27 — Sputnik. În regiunea Vinița din Ucraina, la un depozit de proporții, ard și explodează munițiile militare. Exploziile și flăcările sunt atât de puternice încât autoritățile au început evacuarea locuitorilor satelor din preajmă și a orașului Kalinenkova, anunță mass-media din Ucraina, care sunt citate de RIA Novosti.

Ieri, în data de 26 septembrie, la ora 21:50, Secția de Poliție din Kalininsk din regiunea Vinița a fost alertată că proiectilele de la unitate militară explodează. În baza ordinului dat de președintele interimar al poliției naționale al Ucrainei, Veaceslav Ambroskin, au fost alertați angajații poliției din regiunile Vinița, Jitomir și Hmelnițk. Pentru a coordona acțiunile poliției, la fața locului s-a deplasat adjunctul poliției naționale.

Polițiștii au închis accesul în orașul Kalinenkova și evacuează oamenii din această localitate și din altele aflate în preajmă.

În același timp, autoritățile ucrainene au închis spațiul aerian pe o rază de 50 de kilometri deasupra epicentrului deflagrației.

Potrivit publicației "112. Ucraina", în depozit erau păstrate proiectile pentru sistemele Smerci, Uragan și Grad.

De menționat că acesta nu este primul accident de acest gen care are loc în Ucraina. Anterior, în regiunea Donețk, în apropiere de Mariupol, a luat foc un alt depozit al militarilor ucraineni. Flăcările au fost stinse abia în data de 23 septembrie.

Fluxul de știri
0