Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât costă, în Republica Moldova, o viză falsă pentru SUA - FOTO

© Sputnik / Rodion ProcaPoliția de frontieră
Poliția de frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Dorința de a părăsi Republica Moldova este atât de mare încât unii dintre conaționalii noștri recurg la serviciile infractorilor care falsifică vizele de călătorie, plătind și mii de dolari, doar fugă din țară.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Pe parcursul unei luni de zile, polițiștii de Frontieră care își fac slujba la Aeroportul Chișinău, în comun cu Procuratura municipiului Chișinău, au desfășurat acțiuni de documentare și, ulterior, de reținere a unor tineri bănuiți de falsificarea unei vize pentru Statele Unite ale Americii.

În rezultatul operațiunii de investigație, oamenii legii au identificat trei moldoveni care au falsificat o viză. Falsul a fost depistat la punctul de trecere a frontierei de la Aeroportul Chișinău.

Și anume, în data de 15 august, o tânără de 27 ani, care dorea să decoleze spre Italia, a prezentat un pașaport moldovenesc în care era aplicată viza SUA. Inspectorul de frontieră a observat că viza SUA nu corespunde standardelor legale și a avut suspiciunea că aceasta nu este autentică.

După cercetarea minuțioasă a documentului, au fost confirmate bănuielile polițistului de Frontieră că viza SUA era falsificată. Mai mult, falsul a fost confirmat și de către reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În cadrul audierii, tânăra a declarat că nu a știut că avea viza americană falsificată, afirmând că a obținut-o cu ajutorul unui conațional stabilit în SUA și pe care îl cunoștea de pe rețelele de socializare.

Totodată, pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii, oamenii legii au inițiat un șir de măsuri speciale de investigații și multiple acțiuni de urmărire penală. Ei au reușit să identifice trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 32 de ani, implicate în falsificarea vizei SUA. Fiecare tânăr avea rolul său în infracțiune, iar profitul atingea 5.000 de dolari.

În prezent, doi dintre tinerii identificați au fost reținuți și se află în izolatorul de detenție preventivă, pe numele acestora fiind emis un mandat de arest de 20 de zile pentru fiecare. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani pentru organizarea migrației ilegale.

Măsurile speciale de investigație continuă, pentru stabilirea altor persoane care au beneficiat de aceste servicii, precum și figuranții de peste hotare implicați în acest caz.

Autor: Angela Covalciuc

Fluxul de știri
0